Zelfredzaamheid

Mensen in staat stellen voor zichzelf te kunnen zorgen

Lopende projecten

  • Microkrediet voor vrouwen:
    Stichting Kumi huurt een gedeelte van de landbouwgrond van het Kumi Agro Park en verdeelt deze onder lokale vrouwen die de grond gedurende 2 jaar gaan bewerken, met hulp van de boerderij. Met de opbrengst van het land kunnen zij voorzien in hun voeding en hun financiële positie versterken door een deel van de opbrengst van de oogst te verkopen. Na 2 jaar zouden ze naar verwachting in staat moeten zijn om de huur van de grond zelf te kunnen betalen. Het tweede project is inmiddels van start gegaan. Wij hopen deze succesvolle aanpak de komende jaren uit te breiden. 

  • Geitenproject:
    Het hebben van een geit is in landen als Uganda erg belangrijk. Een (vrouwelijke) geit zorgt namelijk niet alleen voor melk maar ook voor nakomelingen. Deze kunnen aan familieleden worden gegeven óf verkocht. Voor circa 8 geiten kan een koe worden gekocht. Deze geeft meer melk en daardoor meer mogelijkheden om inkomsten te genereren. 

Wilt u bijdragen aan één van deze projecten? Hieronder kunt u het bedrag invullen dat u wilt doneren voor onze projecten op het gebied van zelfredzaamheid (€ 10,00 is een voorbeeld bedrag). 

Houdt u er alstublieft rekening mee dat een donatie via de doneerknop bij ons anoniem binnenkomt. Wij zien helaas niet van wie de donatie afkomstig is en kunnen u dus niet bedanken. Wilt u toch bij ons bekend zijn, stuur ons dan een mail waarin u aangeeft dat u een donatie heeft gedaan via de doneerknop. Natuurlijk kunt u het bedrag dat u wilt doneren ook via uw eigen bank overmaken. 

Helaas werkt de doneerknop op dit moment niet. We hopen dat het probleem snel is opgelost. Wilt u ons steunen, dan kunt u het bedrag overmaken naar NL02 RABO 0150 392 893 t.n.v. Stichting Kumi Hospital. Onze excuses voor het ongemak. 

Doel van deze donatie?