Wat kunt u doen

Hoe kunt u helpen
Iedereen kan een steentje bijdragen, want de kracht van onze stichting is dat we enorm weinig overheadkosten hebben en zodoende durven zeggen dat elke eurocent aankomt. Wij steunen inmiddels zoveel projecten rond het ziekenhuis, dat er altijd wel iets bij zit wat u aanspreekt. Daarbij zijn wij blij met elke donatie. Betreft het bijvoorbeeld het strafpotje van de voetbalclub of een groot bedrag naar aanleiding van een feest ? Alles is welkom en we besteden het aan het project wat u wil. Wij proberen als stichting een keer per jaar het Kumi Hospital te bezoeken om te kijken hoe de verschillende projecten er voor staan en bespreken welke wensen er voor de toekomst zijn. Tevens worden er door het jaar heen door onze contactpersonen foto’s en filmpjes gemaakt, zodat we onze achterban en donateurs goed op de hoogte kunnen houden van de vorderingen. Door onze stichting te helpen, kunt ú het verschil maken voor de medemens in Oeganda.
 
  
   
Doneren 
Zoals u al heeft kunnen lezen is elk bedrag welkom en kunt u zelf bepalen aan welk project u uw donatie wilt besteden. Uw donatie kunt u overmaken op onze bankrekening, met vermelding aan welk project u het besteedt wilt hebben.
 
     
Stage of vrijwilligerswerk in Kumi
Is het altijd uw grote wens geweest om in een Afrikaans land stage te lopen of voor een bepaalde periode vrijwilligerswerk te gaan doen, dan kunnen wij daarin bemiddelen. Of het nu in het Kumi Hospital, Kumi Farm of op een basisschool is. Tot onze spijt  zijn wij niet in de gelegenheid om stageplekken of vrijwilligerswerk financieel te ondersteunen. Uw plannen kunt u bij ons kenbaar maken via ons contactformulier. Wij gaan dan proberen om u met de juiste persoon in contact te brengen. Daar houdt onze bemoeienis op en ligt het geheel aan u, hoe het verder gaat.
  Vrijwilliger worden?
Wij worden vaak benaderd door mensen die een actie ten bate van de stichting willen opzetten. Soms hebben ze daar geen hulp bij nodig, maar meestal betekent dit, dat wij als stichting ook de handen uit de mouwen moeten steken. Nu zijn wij hier natuurlijk helemaal niet vies van en redden we het toch nog toe om een en ander rond te krijgen. We hebben altijd een aantal vrijwilligers die ons helpen. Wilt u zich bij onze schare van vrijwilligers aansluiten, dan is dit natuurlijk altijd mogelijk. Dit kunt u kenbaar maken via ons contactformulier. Laat ons weten wat uw sterke punten zijn en wat u voor ons kunt betekenen.  Vele handen maken licht werk en u maakt het verschil!
     
Koop een geit
Naast het verbeteren van de verloskundige zorg in Kumi Hospital houdt de stichting zich sinds 3 jaar ook bezig met directe hulp aan de allerarmsten.
Tijdens het veldwerk worden gezinnen bezocht met een geestelijk en/of lichamelijk gehandicapt kind. Het betreft dan de armste gezinnen, die zelf niet in de mogelijkheid zijn naar het ziekenhuis te komen. 
Het hebben van een geit betekent in landen als Oeganda méér dan alleen het ‘hebben van een geit’. 
Een (vrouwelijke) geit kan melk geven, welk een grote voedingsbron is. Daarnaast kan deze geit voor nakomelingen zorgen, welke weer doorgegeven worden aan andere familieleden óf verkocht worden. 
Door de verkoop van circa 8 geiten, kunnen mensen een koe kopen. Deze geeft weer meer melk en daardoor meer mogelijkheden.
Afhankelijk van waar de mensen precies wonen in Kumi District kost een geit €30,- tot €35,- . 
De geiten worden gekocht door veldwerkers van het ziekenhuis, waardoor ook gegarandeerd kan worden dat de mensen het geld niet aan andere zaken uitgeven.

“Die bruinwitte is mijn beste geit. Haar melk gebruiken we om te drinken en om gierstpap van te maken. 
De bokjes verkoop ik op de markt. Van de opbrengst koop ik schoenen en kleren voor de kinderen en ik betaal hun schoolgeld,” aldus Oumou Bakari, moeder van zes kinderen. Met de aanschaf van een geit draag je bij aan de zelfredzaamheid van de plaatselijke bevolking.
Wilt u een geit kopen? Maak dan geld over op IBAN: NL02 RABO 0150 392 893, t.n.v. Stichting Kumi Hospital Uganda, te Swalmen, onder vermelding van ‘geit’.
 

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze stichting en het werk dat wij doen, meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!
Mail jouw gegevens naar: nieuwsbrief@kumihospital.nl
en je ontvangt eens per kwartaal 
onze update.

KUMI NIEUWSBRIEF

Lees hier de laatste digitale nieuwsbrief van Kumi.

Reisverslag zomer 2019. Lees meer >>


Nieuwsbrief mei 2019. Lees meer >>