Projecten

Renovatie stafhuizen
Met dit nieuwe project wil stichting Kumi Hospital de levensstandaard van het ziekenhuispersoneel verbeteren. En dat is hard nodig! Het personeel heeft namelijk al tijden te maken met onzekere inkomsten, maandelijkse uitbetaling van salarissen is nog steeds geen vanzelfsprekendheid. Hun huizen hebben vaak lekkende daken, gescheurde muren, geen verlichting en geen goede slaapvoorzieningen, deuren en ramen ontbreken. En dat terwijl het personeel de drijvende kracht is van het ziekenhuis en hun loyaliteit zeer hoog is.
 
In één stafhuisje woont een gezin met 3 tot 4 familieleden. Met de renovatie van de 176 huisjes die op het ziekenhuisterrein staan, kunnen we de levensstandaard van wel 600 mensen verbeteren! De huisjes zullen op basis van prioritering (lekkage, veiligheid, algehele staat van onderhoud) worden gerenoveerd. Daarnaast willen wij met dit project het personeel – ondanks de soms onzekere financiële inkomsten – blijven binden aan Kumi Hospital en een blijk van dank tonen voor hun loyaliteit aan het ziekenhuis.
     
Adesso Primary School
Eén van de pijlers waar Stichting Kumi haar ondersteuning op richt is onderwijs. Ieder kind heeft recht op onderwijs, als basis voor een goede toekomst.
   
Dat is de reden dat we Adesso School een warm hart toedragen en willen steunen.  Lees meer >>
     
Nutrition Unit
De Nutrition Unit is een afdeling waar ondervoede kinderen worden opgenomen en waar ze de nodige therapie krijgen middels speciale formula feeds (een uitgebalanceerd mengsel van melk, suiker, olie, mineralen en water),
 
vitaminesupplementen en bijvoeding bestaande uit voedzame pap. Verder worden de moeders actief betrokken in de zorg voor de voeding van hun kind en krijgen ze hier ook dagelijks educatie over.
Lees meer >>
     
Veldwerk
Bij Kumi Hospital werken veldwerkers en therapeuten die regelmatig gezinnen bezoeken die een kind hebben met een geestelijke en/of lichamelijk beperking. Deze gezinnen hebben vaak niet de mogelijkheid om naar het ziekenhuis te
   
komen voor de broodnodige zorg, simpelweg omdat ze geen vervoer en geld hebben. De veldwerker en therapeuten sporen deze gezinnen op en proberen de hulp te organiseren die nodig is.
Lees meer >>
     
Apoolo Na Angor
Tijdens onze jaarlijkse bezoeken aan Kumi zijn we in contact gekomen met de Women’s Working Group Apoolo Na Angor (ANA). Deze werkgroep bestaat uit kwetsbare vrouwen die moeite hebben om zich een goede positie in de
 
maatschappij te verwerven. Sommige vrouwen zijn weduwe met kleine kinderen, anderen hebben aids of zijn HIV besmet.
Lees meer >>

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze stichting en het werk dat wij doen, meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!
Mail jouw gegevens naar: nieuwsbrief@kumihospital.nl
en je ontvangt eens per kwartaal 
onze update.

KUMI NIEUWSBRIEF

Lees hier de laatste digitale nieuwsbrief van Kumi.

Reisverslag zomer 2019. Lees meer >>


Nieuwsbrief mei 2019. Lees meer >>