2012

Huisje oma Truus: oma Truus Geraedts uit Swalmen (overleden in 2013) werd 100 jaar en uiteraard werd dit gevierd. Oma Truus wilde echter geen cadeaus voor haar verjaardag maar donaties voor Kumi. Van het geweldige bedrag is er een huis gekocht voor een ernstig hulpbehoevend gezin met gehandicapt kind. 
Schoolborden Adesso-school: opbrengst communicanten Roermond
Bijdrage salarisachterstand: het blijft voor Kumi Hospital moeilijk om voldoende inkomsten te genereren. Dit probleem is groter geworden na het wegvallen van een trouwe, grote sponsor CBM (dit n.a.v. het eerdere vertrek van een toenmalige orthopedisch chirurg). Hierdoor kan het eigen personeel vaak zelfs niet uitbetaald worden. Een bestaande salarisachterstand van 2011 gaf enorme kopzorgen. Personeel, hardwerkend en loyaal naar ziekenhuis en patiënt, dat net zo goed het eigen gezin moet voorzien. Om het personeel een hart onder de riem te steken, heeft de stichting een donatie van €5000,- gedaan om een deel van de schulden af te lossen. 
Dippingstation: het oude dippingstation bij de boerderij was sterk aan verbetering toe. Door een prachtige particuliere donatie is het station volledig gerepareerd. Het station is bedoeld om de melkkoeien te ontdoen van ongedierte en teken. De donateurs hadden eerder al geld gedoneerd voor melkkoeien en hebben zelf tijdens een bezoek aan Kumi Farm aangeboden het station te laten repareren.
Kweekkast laboratorium: stichting Beggardenklooster Roermond heeft het laboratorium een kweekkast geschonken om bij infecties te kunnen onderzoeken welke bacterie de veroorzaker van de infectie is. Tot dat moment werd er standaard een te noemen ‘breedspectrum’ antibioticum voorgeschreven. Behandeling kan veel gerichter en daarmee efficiënter én goedkoper, als je weet om welke bacterie het gaat. De kweekkast maakt dit mogelijk. Hiermee kan het ziekenhuis ook een service aanbieden aan andere ziekenhuizen in de omgeving. Het Kumi Hospital is het enige ziekenhuis in de omgeving die een kweekkast tot zijn beschikking heeft.
Nieuwe generator operatiekamer en laboratorium: ondanks het nieuwe energiesysteem van het ziekenhuis, blijft het ziekenhuis afhankelijk van de grote leverancier Umeme. Door gebreken in de levering is het ziekenhuis niet gegarandeerd van 24-uurs stroom. De operatiekamer dient 24 uur per dag te kunnen beschikken over stroom. Daarnaast dient ook het laboratorium hierover te kunnen beschikken, om kweken te kunnen maken met de nieuwe kweekkast. Met de aanschaf van 2 nieuwe generatoren is het ziekenhuis gegarandeerd van stroom. De donatie is gedaan door en anonieme organisatie.