DERDE WERELDTITEL!

Team Groenewoud titelverdediger in wereldkampioenschap “Back to Back Challenge”

Van schaap naar trui in één dag. Dat is in 't kort het doel van de Back to Back Challenge. Afgelopen zaterdag 31 mei werd in ieder geval een nieuw Europees record gevestigd met de tijd van 5 uur, 26 minuten en 31 seconden. Hiermee werd het oude record met ruim 6 minuten verbeterd. Vandaag liet de organisatie van de Challenge vanuit Australië weten dat de behaalde tijd voldoende is om de wereldtitel “Back to Back Challenge” voor de tweede maal te prolongeren. Het internationale team “Groenewoud” stond wederom onder de bezielende leiding van de uitdaagster en initiatiefneemster Miriam Tegels uit Swalmen,  Guiness World Record houdster “speedknitting.

Miriam Tegels uit Swalmen kijkt terug op een geslaagde poging: “Dankzij intensieve samenwerking binnen het team en een gedegen voorbereiding hebben we dit prachtige resultaat behaald. Maar we zijn nog niet tevreden! Volgend jaar zal op 30 mei opnieuw een poging gedaan worden de wereldtitel in deze internationale wedstrijd te prolongeren. Onze doelstelling is onze tijd  te blijven verbeteren om uiteindelijk de felbegeerde Guinness World Record titel te behalen. We zullen waarschijnlijk nog een paar sprongen nodig hebben, maar we blijven gebrand en gemotiveerd om deze ultieme titel naar Swalmen te halen.

Plaats van handeling was de sfeervolle omgeving van Landgoed Groenewoud in Swalmen. De belangstelling was enorm. Bijzonder was de aanwezigheid van de grondleggers van de “Back to Back Challenge”, het echtpaar Dave en Wendy Dennis uit Australië. Daarnaast werd gemeente Roermond vertegenwoordigd door wethouder Smitsmans die de eindspurt met belangstelling volgde.

De catering tijdens het evenement werd verzorgd door vrijwilligers van Stichting Kumi Hospital Uganda. De stand heeft 700 euro opgebracht. Dit bedrag zal door de stichting van initiatiefneemster verloskundige Steffie Mooren uit Swalmen Ingezet worden ten bate van het hospitaal.

Dit geweldige resultaat is mede te danken aan de geweldige steun die we mochten ontvangen van de Swalmer winkeliers. AH Swalmen, Bakkerij Schreurs, Bruin Café De Plevuus, Slagerij Kluitmans, Siegfried van Bladel en Kaashandel Martin. En de onmisbare ondersteuning van Pension Groenewoud en zorgboerderij Asselterhof. Namens het hele team: hartelijk bedankt!”

Meer informatie op speedknitter.nl