Steffie Mooren

Voorzitster

“Sinds 1999 ben ik  als verloskundige werkzaam bij Verloskundigenpraktijk Roermond. In 2003 heb ik een langgekoesterde wens in vervulling laten gaan, samen met een collega: vrijwilligerswerk gaan doen in een Afrikaans ontwikkelingsland!! Door contact met een cliënte uit de praktijk zijn we naar het oost Oegandese plaatsje Kumi gegaan, waar het Kumi Hospital gevestigd is. Een maand lang hebben we mee mogen werken op de verloskundige afdeling en waren we getuige van mooie en indrukwekkende momenten aan het begin van leven.......”

Helaas werden we ook regelmatig geconfronteerd met minder mooie momenten door gebreken in de medische en verloskundige zorg. Gebreken die voor een groot deel te wijten waren aan gebrek aan financiële middelen. De prachtige mens in Kumi heeft mij diep geraak: de kwetsbaarheid, de drang naar verbetering, maar vooral de eeuwig positieve instelling van deze mooie mensen, ondanks vele tegenslagen. Ik heb enorm veel respect voor deze mensen gekregen. Deze mooie ervaringen heb ik mee naar huis genomen, maar tevens de drang om iets te kunnen gaan betekenen voor Kumi Hospital door het inzamelen van geld. Geld waarmee de verloskundige zorg verbeterd kon worden, wat ten goede zou komen aan de kwaliteit van de zorg en daarmee dus de gezondheid van moeders en kinderen. Een goede start is essentieel voor de kwaliteit van de rest van je leven.

Inmiddels is de stichting uitgegroeid door o.a. een mooie samenwerking met de staf van het ziekenhuis zelf. Er is sprake van wederzijds vertrouwen, wat de samenwerking sterker en sterker heeft gemaakt.

Trots ben ik op wat we tot nu toe bereikt hebben. Het verschil kunnen we daadwerkelijk samen maken en dat voelt als een voorrecht.