Veldwerk

Bij Kumi Hospital werken veldwerkers en therapeuten die regelmatig gezinnen bezoeken die een kind hebben met een geestelijke en/of lichamelijk beperking. Deze gezinnen hebben vaak niet de mogelijkheid om naar het ziekenhuis te komen voor de broodnodige zorg, simpelweg omdat ze geen vervoer en geld hebben. De veldwerker en therapeuten sporen deze gezinnen op en proberen de hulp te organiseren die nodig is. Dat doen ze met één doel: de kinderen, waarvan de mensen in hun directe omgeving vaak niet eens het bestaan weten, uit hun isolement halen en een positieve toekomst bieden.

De hulp die geboden wordt, kan heel divers zijn. Zo kan vervoer worden geregeld naar het ziekenhuis, waardoor het kind geopereerd kan worden of een hulpmiddel aangemeten kan krijgen, zoals een spalk of prothese. Ook is het mogelijk dat de therapeuten ter plekke bepalen welke therapie voor het kind mogelijk en nodig is. De kinderen kunnen dan voor een langere periode naar Kumi Hospital worden gehaald voor een revalidatieproces of therapie.
De aangeboden hulp kan ook minder ingrijpend, maar juist heel praktisch zijn. Soms volstaat het om een kind in zijn eigen leefomgeving een kleine aanpassing aan te bieden die voor het kind een wereld van verschil maakt: een rolstoel of aangepaste stoel, waardoor een kind rechtop kan zitten en niet de hele dag op de grond hoeft te liggen. Of een fiets voor zijn broertje, die daarmee zijn gehandicapte broertje mee kan nemen naar school.

De stichting biedt financiële ondersteuning aan de veldwerkers van Kumi Hospital voor de aanschaf van de nodige zorg en hulpmiddelen voor kinderen die dit het hardst nodig hebben. Ook zijn er verschillende particuliere projecten op touw gezet voor een specifiek veldwerkdoel.

Fiets € 70,-
Aangepaste stoel voor kind met spasme € 20,-